Katte er fra naturens side vandt til at føde selvstændigt og alene. De er dygtige fødere, men som ved fødsler hos mennesker, kan der opstå komplikationer. Derfor er jeg, når killinger fra mit opdræt ser dagens lys, altid på sidelinien klar med en hjælpende hånd, hvis det skulle blive nødvendigt. Hvis alt går planmæssigt, så er det tydeligt at morkatten bestemt sætter pris på menneskelig støtte og omsorg under fødslen.

De første 2-3 uger af killingernes liv består af ro, regelmæssighed og renlighed. Herefter begynder de langsomt at vende sanserne ud mod verden. Når killinger er ca. 3 uger, begynder de så småt at tage på små udflugter uden for fødekassen. Killingerne er, indtil de er ca 4-5 uger i eget lille og trygt killingeværelse. Ved ca. 5 ugers alderen introduceres de gradvist til resten af huset og mine øvrige katte - en ny og spændende epoke i killingernes liv gryer
J

Ved ca. 4 ugers alderen præsenteres kilingerne samtidigt for fast føde og lærer (hurtigt og stort set problemfrit) at bruge kattebakken.

Jeg bruger rigtigt meget tid på at være sammen med og præge killingerne. Dels fordi jeg selvfølgelig ikke kan lade være, men også fordi det er ualmindeligt vigtigt at killingerne præges positivt på mennesker. Perioden fra de er 2 til 7 uger er essentiel, da de her er særligt sensitive for menneskelig prægning.

Ovenstående var blot et lille kig ind mine killingers opvækst. Kontakt mig gerne for yderligere info.

En killing fra Biza's vil, når den er klar til at flytte hjemmefra ved 12-14 ugers alderen, være yderst glad, sund og velsocialiseret
J

Alle mine killinger er hjerteblod og jeg vil selvfølgelig derfor altid sørge for finde det bedst mulige hjem til dem, hvilket indebærer, at jeg ved "bortadoption" prioriterer følgende i relation til kommende hjem:

- At hjemmet er permanent og der er gjort tanker og overvejelser om det at have kat.

- At der vil være adgang til frisk luft på aflukket altan/terasse eller andet (OBS! Jeg sælger ikke 
katte til frit løb i naturen OG hermed trafikken!).

- At der vil være selskab af en anden kat (en ensom Birma er en ulykkelig Birma - som udgangspunkt).

Hvis du er interesseret i en killing så send en mail (se under kontakt) og skriv lidt om dig/jer selv og hvad du/I kan tilbyde et lille nyt familiemedlem
JKilling til kæl:

En killing til kæl er en smuk og racetypisk selskabskat.

Pris: kr. 4200

Inkluderet i prisen er:

- Købskontrakt
- Fifé/Felis Danica stamtavle
- Sundhedsbog med sundhedstjek foretaget af aut. dyrlæge
- 1. vaccination
- Ormekur
- "Madpakke" med foder som killingen er opvokset på
- Legeting

Herudover afholder du/I som kommende killingeejer omkostninger til:

- Neutralisering (kastration eller sterilisation afhængig af køn)
- Chipning
- Registrering i Det Danske Katteregister
- 2. vaccination

En killing til kæl vil altid være neutraliseret inden den kommer til sit nye hjem.
"A kitten is chiefly remarkable for rushing about like mad at nothing whatsoever, and generally stopping before it gets there." (Agnes Repplier)
STAMTAVLE... DERFOR!